DIY Sängynpääty

DIY Sängynpääty
DIY > Sängyn taakse tehtiin valkoisesta nahasta sängynpääty, johon upotettiin  muutama nappi.  Sängynpäätyyn on tarkoitus vielä kiinnittää valaisimet ja lokerikot yöpöydiksi, mutta laitan valmiista päädystä kuvia vielä, kunhan kohde valmistuu. Nämä kuvat otettu kännykameralla, niin kuvat aika heikon laatuisia.. pahoittelen. 

Tämä sängynpääty tehtiin 160cm leveälle sängylle ja haluttiin sen tulevan myös sängyn reunoista yli molemmille puolille, jotta saataisiin myös valaisimet ja lokerikot kiinnitettyä päätyyn. Päädyn kooksi tuli 250cmx100cm. Sängynpäädystä haluttiin ohut, jotta se veisi mahdollisimman vähän tilaa makuuhuoneelta.

Ensin hommattiin oikean kokoinen mdf-levy, jonka mukaan leikattiin vanun ja kankaan koko. Kangas ja vanu olisi hyvä tulla jonkin verran yli levystä, jotta kulmat saa vielä käännettyä taakse. Nahasta leikattiin päällystettäviä nappeja varten ja ympyränmallisia paloja ja napit päällystettiin. Mitattiin kankaalle nappien paikat ja neulottiin ne oikeille paikoilleen kankaan ja vanun läpi. Tämän jälkeen kangas ja vanu laitettiin levyn päälle oikeaan kohtaan ja käännettiin koko komeus väärinpäin. Kangas ja vanu nidottiin niittipyssyllä takaa tiukasti kiinni. Kangas kannattaa vetää mahdollisimman tiukalle, jotta ikäviä ruttuja ei jäisi. Kulmat kannattaa kääntää taakse salmiakiksi, jotta nurkista tulisi mahdollisimman nätit. Kannattaa myös kulmien osalta levyn takapuolelta leikata viistosti vanu pois taittokohdasta, jotta taitoksista ei tulisi liian paksuja. Tadaa, melkein valmis. :) Vielä käytettiin nitojaa päädyn etupuolelta nappien alta, jotta saatiin kangas tiukasti kiinnitettyä levyyn nappien kohdilta ja kivat tehosteet kankaaseen.

Tarvittavat tarvikkeet:

-2 henkeä
-Mdf- tai vanerilevy. Tässä käytetty allergian vuoksi maalattua mdf-levyä. Voit myös käyttää esim. vaneria.
-Vanua. Jos haluat upottaa napit syvemmälle ja päädystä paksumman, voit käyttää esim. vaahtomuovipatjaa.
-Kangas, jolla haluat päädyn päällystää. Tässä käytetty valkoista nahkaa
-Nappeja tai päällystettäviä nappeja. Päällystettäviä nappeja saa vaikka Eurokankaasta
-Sakset
-Neula ja lankaa
-Niittipyssy
-Mittanauha ja laskupäätä
-LyijäriMaalattu mdf-levy. 2500mm x 1000mm

Kangas ja vanu

Koirakin pääsi mukaan tekemään, vaikka siitä nyt ei ollut oikein apua.

Samalla kankaalla päällystetyt napit.

Pään raapimista... Miten tää nyt sit toteutetaankaan?

Nappien mallailua.


Leikkaa kulmasta ylimääräinen vanu pois ja nido ensin yläreuna ja sivu kiinni, jonka jälkeen nosta kulma ylös ja taita alas salmiakiksi. Nido kiinni. Kuva huono, salmiakkikulmaa ei kunnolla näy.Melkein valmis... Sitten vielä nidottiin nappien alta kangas tiukasti kiinni levyyn, jotta tehosteviivat näkyisivät paremmin päädyssä.

Vielä mallailua valaisimien ja lokerikoiden osalta.
Kuvia valmiista kohteesta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti